Make your own free website on Tripod.com
Welkom op mijn site!

Veronica 828 (pagina 1)

Home | de Beatgeneratie | Mijn Veronica Verhaal | Mijn Veronica Verhaal (vervolg) | Veronica 828 (pagina 1) | Veronica 828 (pagina 2) | Borkum Riff, het 1e zendschip van Veronica | Over mij....... | Nog meer links nodig?? | Wil je mij een mailtje sturen??? | Site informatie

828big.jpg

Gouden Radio Dagen in 2004!

Lieve hemel wat een dagen!! Van 16 tot en met 31 augustus 2004 werd door de de stichting Norderney een programma verzorgd getiteld The Never Ending Story. Na wat startproblemen waren de oude Veronica jingles en geluiden wer te horen via de Middengolf op 828 khz/ 362 meter. Dit was dus echt genieten! Genieten van de nostalgische geluiden van toen maar ook van de live programma's verzorgd door de dj's Tineke, Joost den Draayer, Jan van Veen, Eddy Becker enz enz. Maar ook de techniek was in vertrouwde handen van Juul Geleick, Ad Bouman, Atze Veenstra enz. Het nieuws werd onder ander door Kees Man in T Veld gelezen, een vertrouwde stem aan het einde van de zeezender Veronica periode (Techniek Ruud doets, dit is Kees Man In T Veld).

sfeerbeeld.jpg

Een beeld van de drukte in de studio, Jan van Veen achter de microfoon zaterdagmiddag 28 augustus (ik stond achter Jan van Veen maar was net op het moment van deze foto ff weg).

Het was werkelijk een voorrecht om mee te mogen maken dat de eerste top 40, die van 2 januari 1965 opnieuw werd uitgezonden. Bijna 40 jaar na dato was het opnieuw Joost den Draaijer, (herstellende van een kaakoperatie als ik mij niet vergis!!) ditmaal bijgestaan door Jan van Veen die van 40 tot 1 de beste nummers van toen lieten horen. Dit is radio zoals je dat niet kan beschrijven, gemaakt door 2 enorme vakidioten die ogenschijnlijk zo weer moeiteloos aan de slag zouden kunnen en alle huidige dj's nog glansrijk zouden verslaan......
Bijzonder moment voor mij was wel het voorlezen door Jan van Veen van een artikeltje over Imca Marina... Aanleiding was het draaien van Harlekino, de nummer 5 in '65. Terwijl het nummer draaide besefte ik mij ineens dat ik iets over haar in de Metro had gelezen. Die had ik opgepikt op weg naar Hilversum. Op het ingevoegde audiofragment kun je horen wat de inhoud van het artikel was. Iktikte Jan van Veen op de schouder en wees hem op het artikel. Hij begon te lachen en zei, "Die leen ik even". En zo was ik waarschijnlijk een van de weinige Nederlanders die Jan van Veen van andere copy dan een zwijmelend gedicht voorzag.... voorwaar een voorrecht :-)   Het artikeltje heb ik bewaard als souvenir van deze bijzondere dag.

Luister Jan en mijn krant (KLIKKEN)

naakt.jpg

Vervolg op pagina 2 >>>