Make your own free website on Tripod.com

Veronica 828 (pagina 2)

Home | de Beatgeneratie | Mijn Veronica Verhaal | Mijn Veronica Verhaal (vervolg) | Veronica 828 (pagina 1) | Veronica 828 (pagina 2) | Borkum Riff, het 1e zendschip van Veronica | Over mij....... | Nog meer links nodig?? | Wil je mij een mailtje sturen??? | Site informatie

Mijn persoonlijke indrukken....

Vanaf de dag dat Veronica weer uitzond stond bij mij de radio aan op 828. Op eens realiseerde ik me weer hoe het was, radio zo als het hoort. Natuurlijk heb ik ook zijn mijn eigen Veronica programma's gedownload via de diverse clubs maar dat is nog iets anders als een echt station, boven beneden en buiten te ontvangen op een gewone transistor radio. Ik haalde gauw mijn oude buizenradio van boven en zette die in de kamer. Na het aansluiten van een duigdelijke AM antenne deed dit oude baasje het weer prima!!!!

Mijn oude buizenradio, volgens het Philips museum in Amsterdam een zelfbouw model uit de jaren '50. De antenne was een 2 1/2 meter lange verticaal gespannen en aan de punten geisoleerde ijzerdraad, verbonden met de radio dmv een stuk (geisoleerde) waslijn. Ontvangst 828: 100%

oudelamp.jpeg

Aldus genoot ik van radio Veronica. Mijn vrouw was inmiddels ook wel op de hoogte van de koorts die mij bevangen had en vond dat ik de kans om nu eindelijk Veronica van nabij mee te maken maar eens moest grijpen: op naar Hilversum. Mede mogelijk gemaakt door mijn liefhebbende ega kon ik 2 dagen genieten van dit fantastische gebeuren.

kaartsppark.jpg

Ik vertrok zaterdag met de trein van 10 uur en was om 11.10 aangekomen bij Lapershoek. Daar was de deur van de studio echter dicht. Dat mocht de pret niet drukken. Op het terras meer Veronica vrienden en dus gezelligheid. Een uur later dan aangekondigd ging de studio open. Ik moet zeggen, dat was wel even slikken, voor het eerst het gebouw betreden waar niet alleen vroeger maar ook nu het geluid van mijn geliefde zender vandaan kwam.

Toegangskaartjes voor de Lapershoek studio.....
toegangskaartjes.jpg
Simpel maaar effectief :-)

Er was op dat moment geen live uitzending maar wel veel te zien. O.a. een expositie van allerlei Veronica aparatuur van toen. Draaitafels, een eindbuis van de Borkum Riff mengpanelen, jinglerecorders etc etc. Maar het geen wat mij toch het meest aansprak was de dubbele taperecorder van de Norderney. Via deze 2 aparaten is alles uitgezonden wat ik van mijn 7e tot mijn 12e jaar heb gehoord van radio Veronica. Dat deed me wel wat, het mag dan een dood aparaat zijn maar het idee dat dit ding alles heeft afgespeeld tot het laatste uur was toch heel bijzonder!

de6974akai.jpg